Bericht versturen
CHINA Zonnepv Batterij fabrikant
Contacteer ons

Contact Persoon : Winnie

Telefoonnummer : +8613602795770

WhatsApp : +8613602795770

Free call

De beleidssteun voor lithiumbatterij zou moeten de groei exploderen

December 9, 2022

Laatste bedrijfscasus over De beleidssteun voor lithiumbatterij zou moeten de groei exploderen

 

De lithium-ionenbatterij is internationaal - de erkende ideale chemische energie, met kleine grootte, grote die capacitieve weerstand, hoogspanningsvoordelen, wijd in mobiele telefoons, laptops en andere elektronische producten wordt gebruikt, zal het uitbreidende gebied van elektrische voertuigen lithium ionenbatterij grotere ruimte voor ontwikkeling brengen. Ons land en belangrijkste ontwikkelde landen in de wereld hebben veel steunbeleid voor nieuw-energievoertuigen uitgegeven. De ontwikkeling planning van de zeven strategische nieuwe industrieën, zoals nieuwe energievoertuigen, zal verder onze elektrische voertuigen van het beleidsniveau bevorderen.

 

De lithiumbatterijen zullen de explosieve groei tonen

 

Vergeleken met andere batterijen, hebben de lithium-ionenbatterijen de voordelen van hoge energiedichtheid, het lange cyclusleven, klein self-discharge tarief, geen geheugeneffect en groene milieubescherming. De lithiumbatterij is een nieuw type van groene secundaire batterij die met succes in de jaren '90 wordt ontwikkeld. In de afgelopen decennia, heeft het snel het grootste marktaandeel in de kleine secundaire batterijmarkt ontwikkeld en ontwikkeld. Het is de concurrerendste batterij op het gebied van chemische machtstoepassing geworden.

 

De lithium-ionenbatterijen worden wijd gebruikt. Met de ontwikkeling van micro-electronische technologie in de 21ste eeuw, dag aan dag stijgt het verkleinde materiaal, wat een hoge vraag naar voeding naar voren brengt. De chemische voeding ging toen het stadium van toepassing op grote schaal in. Is de lithium ionenbatterij de meeste de ideale en hoogwaardige technologie navulbare chemische batterij van de wereld, momenteel die hoofdzakelijk in mobiele telefoons, laptops, machtshulpmiddelen, elektronische producten en andere aspecten wordt gebruikt, in de toekomst zal in elektrische auto's, elektrische fietsen, ruimtevaart, militair mobiel communicatiemiddelen en materiaal worden gebruikt en andere gebieden, zullen zijn vraag stijgen. En zou moeten de explosieve groei op het gebied van elektrische voertuigen tonen.

 

In de traditionele interne verbrandingsmotorauto, blijft ons land achter in het buitenland 20 jaar achter. Vooral op het high-tech gebied van motor van een auto, zijn de binnenlandse ondernemingen niet geschikt momenteel voor onafhankelijke ontwikkeling. China heeft zeer weinig kans om ontwikkelde landen in interne verbrandingsmotorvoertuigen in te halen, maar slechts vier of vijf jaar erachter op het gebied van elektrische voertuigen. China heeft de voordelen van kosten en markt, en heeft het potentieel en de mogelijkheid om een belangrijke positie in de wereld te vormen. De nieuwe energievoertuigen zouden een belangrijke overdriveweg in de auto-industrie van China en een kans voor Chinese auto's moeten worden om op hoeken te overvallen. Met behulp van de nieuwe energietechnologierevolutie in de auto-industrie, zal de volgende 10-20 jaar een belangrijke historische kans voor de auto-industrie van China zijn om leapfrog ontwikkeling te bereiken en grote verwezenlijkingen te maken om zijn eigen merken te versterken.

 

De ontwikkeling van Chinese energie - de besparing en de nieuwe energievoertuigen zullen in twee stappen van gemakkelijk en moeilijk worden verdeeld: Eerst, vanaf 2011 tot 2015, de ontwikkeling van energie - de besparingsvoertuigen zullen krachtig zijn. 2. Vanaf 2016 tot 2020, zal de brandstofbesparing van traditionele voertuigen op het internationale geavanceerde niveau worden verbeterd; Massapopularisering van hybride elektrische voertuigen.

 

Verwante bedrijfinvesteringsmogelijkheden

 

De belangrijkste onderdelen van lithium-ionenbatterij omvatten shell, de positieve elektrode, de negatieve elektrode, de elektrolyt en het diafragma. Het batterijgeval is gewoonlijk roestvrij staal of vernikkeld staalgeval, en het komt in verschillende grootte zoals vierkant en cilindrisch. De binnenkant van de batterij is een rolstructuur of gelamineerde die structuur, uit positieve elektrode, elektrolyt, diafragma en negatieve elektrode wordt samengesteld.

 

De moeilijkheden van het fosfaat van het lithiumijzer met mangaan en ternair systeem als kathodematerialen concentreren zich hoofdzakelijk etc. op productconsistentie, lage temperatuurprestaties, hoog tarieflossing, energiedichtheid, batterijproductiekost. Bovendien worden de twee octrooien van de kerntechnologie van het fosfaat van het lithiumijzer met inbegrip van koolstof en koolstof thermische vermindering respectievelijk bezeten door Canadese en Amerikaanse bedrijven, die ook een hindernis voor binnenlandse ontwikkeling is. Het lithiummanganaat is lange tijd bestudeerd. Het is het rijpste en betrouwbare kathodemateriaal momenteel voor machtsbatterij, en er is geen octrooibeperking. Het ternaire materiaal kan als wijziging van het bestaande materiaal worden beschouwd, wordt meer aandacht besteed aan de procesparameters. Zoals van de huidige selectie van heersende stromings automobiele fabrikanten in de wereld kan worden gezien, zijn de mangaanreeksen en de ternaire reeksen de eerste voor elektrische voertuigen. In termen van positieve elektrodenmaterialen, concentreren wij ons op mangaanreeksen en ternaire materiaal verwante bedrijven, zoals CITIC Guoan, Shanshan-Voorraad en Dangsheng-Technologie, die lithiummanganaat produceren. Zure van de het dioxydeproductie van het de grondstoffenmangaan van het lithiummangaan van de ondernemingenxiangtan elektrochemische, Rode de sterontwikkeling.

 

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in